Pondělí, 29 dubna, 2024
Mládež

Junioři bez porážky postupují do první desítky extraligy! 

Junioři bez porážky postupují do první desítky extraligy! 

Naší junioři (U22) o víkendu 19.-20. listopadu odehráli 1. kolo naší nejvyšší mládežnické soutěže. Po velmi nabitém rozřazovacím turnaji byli zařazeni do třetí výkonnostní skupiny, která se konala v domácích podmínkách Sportovní haly Datart a tělocvičně Střední zdravotnické školy. Postupně se utkali s týmem Sokolu Šlapanice, který až na menší zádrhel v druhém setu, přehráli vcelku jasným poměrem 3:1. Následoval zápas s Prosekem, do kterého naši kluci nastoupili s velkým nasazením a vervou díky níž Prosek jasně přehráli 3:0.  

V neděli ráno se utkali s již známým týmem Ústí nad Labem, se kterým se utkali již v kvalifikaci. Šlo poznat, že díky brzkému začátku zápasu byli naši kluci ještě nerozehraní, a proto se o výsledku rozhodovalo až v páté zkrácené sadě. Konečný výsledek 3:2 pro nás znamenal jistotu postupu do druhé skupiny. Poslední zápas víkendu kluci odehráli proti Svitavám, jelikož už šlo o v podstatě „bezvýznamný“ zápas, tak dostali šanci i hráči z lavičky. Junioři si ve třech setech dokráčeli pohodlně pro vítězství 3:0 a naprosto jasně se usadili na prvním místě skupiny.  

Za pozornost stojí výkon našeho mladého reprezentanta Marka Čajana, který proti někdy i o pět let starším hráčům prokazoval naprostou herní dominanci na útoku i na příjmu. Celý tým předváděl krásný volejbal a jasně dokázal, že patří do vyšší skupiny. Další turnaj extraligy U22 se odehraje 13. ledna v Karlových Varech. Mezitím se uskuteční turnaj kategorie U18 (25. listopadu, Kladno) a kategorie U20 (2. prosince, Ostrava).

Autor: Adam Jančář