Pátek, 26 dubna, 2024
A-TÝMMládež

SOUHRN VÍKENDU: Muži uhráli důležité body, juniorky taktéž vítězně

Výsledkový servis z posledního lednového víkendu, kde se nám poměrně dařilo ve všech kategoriích, i když zdaleka nebyla zapojena všechna družstva.

Muži hostili v domácím prostředí družstvo VK Benátky nad Jizerou a výhrou se mohli výrazně přiblížit předkole play-off. To se nakonec podařilo a kromě malého výpadku ve druhém setu, kdy přišli o vedení 18:12, měli utkání pod kontrolou. Zaslouženě tedy brali 3 body, které budou v konečném zúčtování velmi cenné.

Ohlasy po utkání:

Duc Luan Truong (kapitán VSC Fatra Zlín): Dneska jsme podali koncentrovaný výkon a vyhráli zaslouženě 3:0.“

Přemysl Obdržálek (trenér VSC Fatra Zlín): „V dnešním utkání jsme byli, až na zbytečné komplikace ve druhém setu, lepší a zaslouženě bereme tři body.“

Filip Křesťan (kapitán VK Benátky nad Jizerou): „Blahopřeji Zlínu, my jsme hráli špatně.“

Aleš Dittrich (trenér VK Benátky nad Jizerou): „Opět jako v Beskydech stejní rozhodčí, rozhodli zápas.“

Holky v kategorii U22 hrály v neděli 29.1. taktéž doma, když hostily soupeře z Vlčnova v krajském přeboru. Ani holky nezaváhaly a obě svá utkání zvládly poměrně jednoznačně dvakrát 3:0 a s náskokem vedou tabulky krajské soutěže.

Kluci kategorie U18 tento víkend strávili v Nymburce na dalším turnaji extraligy U18, kde se postupně utkali s týmy Rychnova nad Kněžnou ( výhra 3:0 ), Nymburka ( prohra 2:3 ), Kolína ( výhra 3:2 ) a VK Ostrava ( prohra 3:1 ). Výsledkem je tedy 3. místo ve skupině a setrvání v aktuální výkonnostní pětce.

Následující víkend je opět plný volejbalu, kterému vévodí utkání mužů na půdě obhájce titulu Karlovarska. Příští pondělí opět v přehledu týdne všechna utkání z prvního únorového víkendu.