Pondělí, 29 dubna, 2024
A-TÝM

S Brnem jsme prohráli v pěti setech

VSC FATRA ZLÍN – VOLEJBAL BRNO

V dnešním utkání 18. kola ČEZ extraligy mužů přivítali domácí hráči Fatry Zlín moravského rivala, tým Volejbal Brno. V prvním utkání letošního ročníku zvítězila Fatra na půdě Brna 3:2. Z tohoto důvodu přijeli hráči Brna s cílem tuto porážku oplatit. Ve velmi dramatickém, i když jen průměrném utkání, ve kterém oba týmy hodně chybovaly, se jim to nakonec podařilo a odváží si ze Zlína dva body.

VSC Fatra Zlín – Volejbal Brno 2:3 (22:25, 25:20, 25:23, 22:25, 14:16)

Rozhodčí: Vlastimil Kovář, Lukáš Spáčil

Počet diváků: 412

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Kozák, Čechmánek, Římal, Toman, Pražák, Truong, libera Viceník, Vodička. Střídali: Žák, Gálík, Šulc, Boyanov

Hosté: Janků, Janečka, Thiessen, Hrazdira, Marocchi, Dixon, libera Kop, Waclaw. Střídali: Bukáček, Novák, Havlíček, Vítámvás

Popis utkání:

Celý první set byl v režii hostujícího týmu, od začátku měl mírně navrch. Až za stavu 8:12 si vzal domácí trenér Sklenář první oddechový čas. Hra domácích se zlepšila, přesto však se jim nepodařilo stav vyrovnat. I přes druhý oddech domácích za stavu 20:22 si tým Brna vybojoval dva setboly. Hned první po nepřesném příjmu domácích zakončil Hrazdira nechytatelnou smečí.

Druhý set byl do poloviny vyrovnaný, pak se začalo projevovat jisté uklidnění ve hře hráčů Fatry. Odskočili na 15:12, na což reagoval trenér Marek prvním oddechem. Fatra si nadále udržovala vedení a po druhém oddechu hostující lavičky (22:19) si vypracovala pět setbolů. Druhý proměnil Pražák útokem ze zóny III.

Třetí set byl jako na houpačce. Hosté vedli 6:8: 8:10 a za stavu 10:13 si zlínská lavička vzala první oddechový čas. Po něm se nakrátko ujali domácí vedení 16:15 a na to reagoval hostující trenér také oddechovým časem. A opět došlo ke změně ve vedení (16:18) a na řadu přišel domácí druhý oddech. V dramatické koncovce vybojovali hráči Fatry dva setboly. Hned první proměnili zkaženým podáním brněnského Havlíčka.

Čtvrtý set byl znovu velmi dramatický. Až do stavu 20:20 měli mírný náskok domácí borci. Samotnou koncovku však zvládli na výbornou Brněnští. Byli jistější ve všech herních činnostech a proměnili druhý setbol za stavu 22:24 esem z podání Hrazdiry.

Pátý set byl nejdramatičtější, ani jeden tým si nezajistil potřebný náskok ke klidu v koncovce. Tu zvládli nakonec lépe hostující hráči, kteří proměnili druhý mečbol a získali pátý set v poměru 14:16 a tím i celé utkání 2:3.

Autor: Ivan Dostál, foto Jan Salač