Úterý, 30 dubna, 2024
A-TÝM

S Libercem jsme odehráli vyrovnané utkání

V sobotním utkání 16. kola ČEZ extraligy mužů přivítali domácí hráči Fatry Zlín jednoho ze špičkových týmů letošního ročníku, Duklu Liberec. V minulém kole borci Fatry zabrali a z klíčového utkání na palubovce Ústí nad Labem dovezli tři cenné body. Na dnešní utkání byli dobře naladění a chtěli favorizovanou Duklu potrápit. Nakonec se předpověď potvrdila – Fatra trápila, ale na body to nestačilo.

VSC Fatra Zlín – VK Dukla Liberec 1:3 (22:25, 25:21, 16:25, 23:25)

Rozhodčí: Petr Dušek, Roman Marschner

Počet diváků: 435

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Toman, Čechmánek, Římal, Žák, Pražák, Truong, libera Viceník, Vodička. Střídali: Kozak Gálík, Šulc

Hosté: Suda, Trojanowicz, Johansen, Diaz Gomez, Urueňa Zufra, Ticháček, libero Maar. Střídali:Bryknar, Červa

Ohlasy po utkání:

Duc Luan Truong (kapitán VSC Fatra Zlín): „Myslím si, že jsme hráli vyrovnaný zápas. Je škoda těch dvou koncovek. Náš výkon se zvedá a doufám, že to bude pokračovat v dalších zápasech.“

Zdeněk Sklenář (trenér VSC Fatra Zlín): „Dnes ve třech setech jsme byli rovnocenným soupeřem. Kluky můžu jenom pochválit za předvedený výkon. Děkujeme také divákům za bouřlivou atmosféru.“

Lukáš Ticháček (kapitán VK Dukla Liberec): „Důležité tři body, kvalita naší hry nebyla nejlepší, ale dobré tři body.“

Martin Demar (trenér VK Dukla Liberec): „Jsme rádi za tři body, ale s naší hrou a projevem nejsem spokojen. Měli jsme problém s útokem po horším příjmu. Ale tři body jsou tři.“ 

Popis utkání:

První set začali domácí hráči dobře, rychle se ujali vedení 5:2. Hosté se rozkoukali a převzali iniciativu a zvrátili stav na 9:12 a donutili trenéra Sklenáře k prvnímu oddechovému času. Hráči Dukly si však nadále udržovali mírný náskok a do koncovky šli s příjemným náskokem, 16:21. I když domácí Fatra snížila bodové manko na 19:23, hostující Liberec si vybojoval tři setboly. Druhý proměnili útokem Diaz Gomez.

Druhý set byl od začátku vyrovnaný, 7:7. Následně domácí celek převzal iniciativu a i přes dva oddechové časy hostující lavičky odskočil na 18:13. Liberecká Dukla se však nevzdávala a i když mírně korigovala stav, hráči Fatry si vypracovali tři setboly. Hned první proměnil Žák útokem.

Třetí set byl opět zpočátku velmi vyrovnaný, zlom nastal za stavu 7:7. Sporná herní situace hráče Fatry rozhodila a posadila hosty z Liberce do sedla. Ti postupně navyšovali náskok a do koncovky šli s luxusním náskokem, 15:23. Set ukončil domácí Kozak útokem do zámezí.

Čtvrtý set byl do poloviny setu opět velmi vyrovnaný. V dalším průběhu sw oba týmy střídaly ve vedení až do koncovky. Tu lépe zvládli hostující hráči a hned první mečbol ukončil liberecký nahrávač Bryknar ulívkou na druhou.

Autor: Ivan Dostál, foto Jiří Balát