Úterý, 22 října, 2024
A-TÝM

Další důležité body z venku

AERO ODOLENA VODA – VSC FATRA ZLÍN

V 5. kole ČEZ volejbalové extraligy mužů přivítalo AERO Odolena Voda tým Fatry Zlín. Hosté vedli už 2:0, ale po velkém boji a obratu ve čtvrtém setu dokázali domácí hráči, s velkým nasazením svým, ale především domácích diváků a fanoušků, srovnat na 2:2. Tie-break byl jasně v režii hostů a ti tak vyhráli zaslouženě 3:2 a odvezli si dva bod do tabulky.

AERO Odolena Voda – VSC Fatra Zlín 2:3 (21:25, 21:25, 25:23, 25:23, 7:15)

Rozhodčí: Dušek P., Rychlík D., lajnoví Gill M., Ibl J.

Počet diváků: 277

Sestavy (od zóny I):

Domácí: Patočka, Hoang, Dimitrov, Dvořák, Hladík, Heiskanen, libero Pineau. Střídali: Goč, Jachnicki, Démar, Kalsi

Hosté: Kozák, Egharevba, Truong, Toman, Čechmánek, Římal, libera Viceník, Vodička. Střídali:P. Šulista, Bendařík

Ohlasy po utkání:

Martin Hladík (univerzál AERO Odolena Voda): „Těžko se mi to dneska hodnotí. Potřebovali jsme už doma vyhrát, nebo stále potřebujeme, protože se nám to dneska nepovedlo. Trochu bonus je ten bod, protože po dvou setech to vypadalo, že znovu prohrajeme 3:0, ale to se nám podařilo odvrátit, ale je to málo, a to vůbec nechci nic říkat proti Zlínu. Přijde mi, že v letošní sezóně asi nebude žádný zápas jednoduchý, ale my prostě musíme hrát doma lépe, zatím jsme to neukázali a další šance je proti Ústí, a to už musíme zvládnout.“

Matyáš Démar (trenér AERO Odolena Voda): Hráli jsme nevyrovnaně, chyběla nám razance na útoku a to rozhodlo. Škoda, z 0:2 srovnáme na 2:2 a tie-break se nám vyloženě nepovedl. Zase jsme neskládali a Zlín tam uhrál dvě bodovky a pak už to s námi šlo z kopce. Mrzí mě to, protože tady opět nádherná atmosféra a chtěli jsme vyhrát pro domácí fanoušky, ale věřím, že to vyjde příště.“

Daniel Římal (univerzál VSC Fatra Zlín): „My jsme moc rádi za tuhle výhru, i když jsme mohli a měli mít tři body, byli jsme hodně vyšťavení ve čtvrtém setu, ale z Vodolky dva body se počítají a pro je to hodně důležité.“

Zdeněk Sklenář (trenér VSC Fatra Zlín): „Dneska to byl emotivní zápas v bouřlivě atmosféře. Jako vždycky tady domácí fanoušci vytvořili skvělou kulisu a jsem rád i za těch pár zlínských fanoušků, kteří zdatně sekundovali domácím a my jsme podobně bojovali na hřišti. Byl to boj o každý bod a my jsme byli v tiebreaku šťastnější. Myslím si, že nás ani nemusí tolik mrzet ta koncovka čtvrtého setu, protože alespoň to nás to posílí dál.“

Popis utkání:

Lépe do utkání vstoupili hostující hráči, kteří byli velmi dobří v obraně v poli a prakticky nenechali hráče domácích složit balon na zem. Následné útoky dohrávali s přehledem a vytvořili si tím náskok. I když se AERO drželo na dostřel, trpělivě hrající hosté si šli za vítězstvím v prvním setu, což se jim nakonec bez větších potíží podařilo.

Druhý set už začal více vyrovnaně a oba týmy se přetahovaly v dlouhých výměnách o zisk bodů. AERO bylo v mírném vedení, nejvýrazněji asi v prostřední části, když vedlo o tři body. V jednom postavení se AERO zaseklo a rázem vedli hosté o dva až tři body. Domácí se snažili, ale na dobře hrající Zlín to bylo málo. To vedlo již 2:0.

AERO vstoupilo do třetího setu lépe a vedlo o čtyři body. Zlín ale znovu trpělivě stahoval náskok a od prostřední části setu se jen ztrátovalo, i když to bylo až na několikátý pokus. AERO bylo stále blíže k zisku setu a bojovností si nakonec set dokázalo získat nejtěsnějším možným rozdílem.

Čtvrtý set začal vyrovnaně na obou stranách, ale po většinu času byli hosté v mírném vedení. V polovině setu to už vypadlo na rozhodující trhák pro hosty, když vedli o pět bodů, a to při skóre 20:15. AERO ale bojovalo ze všech sil a bod za bodem stahovalo náskok. Martin Hladík zaznamenal hned tři bodové bloky za sebou a AERO rázem vedlo a vybojovalo si hned dvě možnosti k ukončení setu. To se také po úspěšném útoku domácího univerzála Hladíka stalo a bylo srovnáno na 2:2.

V tie-breaku už to ale ze strany AERA nebylo ono. Sice vedlo 3:1, ale od té doby bylo na hřišti více radosti na straně Zlína. Fatra uhrávala bodové míče a tím dostávala AERO pod sebe. Zlín si v poklidu došel pro vítězství a získal dva body do tabulky zaslouženě.

Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášení oba univerzálové svého týmu, za Zlín převzal ocenění Daniel Římal, na domácí straně pak Martin Hladík. Oba cenu převzali od Miloše Mužíka, představitele partnera utkání Radio Muflon. Děkujeme! A děkujeme také všem fanouškům za skvělou podporu. Srovnání na 2:2 jsme z velké části za nimi.

Autor: Tomáš Havlát, foto Miroslav Zigo