Úterý, 30 dubna, 2024
A-TÝM

Takové horší sezóny jsou důležité zažít, když se z nich tým dokáže zvednout, říká Římal po podpisu nové smlouvy

Daniel Římal i příští sezonu oblékne náš dres. Tuto dobrou zprávu máme pro všechny naše fanoušky. Dan i letos patřil k našim nejvíce bodujícím hráčům, a proto jeho podpis byl jedním z hlavních cílů v přestupovém období. I Dana jsme vyzpovídali v krátkém rozhovoru.

Jak hodnotíš letošní sezonu?

Hodnotit letošní sezónu není jednoduché. Myslím si, že jsem nejen já, ale i kluci měli velké očekávání. Bohužel se nám hned od začátku úplně nedařilo a to nás trochu zlomilo. Možná si někteří z nás mysleli, že to bude jednodušší a půjde to bez takové dřiny nebo si mysleli, že s novým trenérem to bude hned o 100% lepší, ale bohužel jsme všichni tvrdě narazili na realitu. Jsem ale velmi rád, že jsme se z toho zvedli, a to jako tým a nakonec ukázali dobré výkony a dobrý volejbal. Moje hodnocení je vlastně kladné, protože i takové horší sezóny jsou důležité zažít, když se z nich tým dokáže zvednout, tak jako jsme to zvládli my. 

Co tě přimělo prodloužit smlouvu ve Zlíně?

To jde ruku v ruce s první otázkou. Po konci loňské sezóny mám dobrý pocit z kluků a věřím, že budou chtít dřít a dotáhnout to co nejdál v příští sezóně. A toho chci byt součástí. Navíc tu mám spoustu kamarádů a to je vždycky dobrý bonus.

Jaké máš cíle do sezony další?

 Cíle jsou jednoduché. Dopadnout lépe než minulou sezónu. Chtěl bych navíc bojovat o semifinále v play-off a dotáhnout to do čtyřky v Chance Českém poháru. 

Jak si plánuješ přes letní volno odpočinout?

Léto rád trávím aktivně. Už několik let jezdím rád na dětský letní tábor, a pak jako trenér na Vysočina Kemp za svými přáteli. Jinak si určitě dám pár svých oblíbených letních antukových turnajů a nějaký ten beach. S přítelkyní nějakou dovolenou, a pak strávím klidný čas s rodinou na vesnici a s něčím pomůžu na zahradě 🙂

Děkujeme a ať se tobě i celému týmu v příští sezoně daří!