Pondělí, 29 dubna, 2024
A-TÝM

Jan Pražák v rozhovoru před novou sezonou

Druhou sezonu u nás začíná blokař Jan Pražák, který patří mezi nejzkušenější hráče kádru Zdeňka Sklenáře. Před prvním utkáním nového ročníku extraligy jsme s ním udělali rozhovor o létě, přípravě, ale i nadcházející sezoně.

1. Nejprve bych se podíval na léto a období mezi sezonami. Jak sis užil léto?

Léto bylo parádní. Užil jsem si ho a využil maximálně co to šlo. Dovolená v Rakousku, rozlučka se svobodou a svatba, tak to byly asi ty nejlepší okamžiky z tohoto léta :).

2. Letošní příprava byla kvůli dlouhé reprezentační sezóně neobvykle dlouhá. Jak bys shrnul přípravu a jak ses těšil na ostré soutěžní utkání?

No shrnul bych ji tak, že byla až moc dlouhá. Poslední 2 týdny už byly celkem náročné. Měl jsem už celkem unavené tělo a často už se mi nechtělo ani trénovat. Takže jsem se nemohl dočkat až přijdou extraligové zápasy, aby se ukázalo, jestli všechna ta práce v přípravě k něčemu byla. 

3. Tým neprošel během přestávky nějakou velkou obměnou, přišel ale nový kouč, jak to vnímáš z pozici hráče? A jak prozatím hodnotíš jeho přínos?

Každá změna může mít své plusy i mínusy. Myslím, že je ještě brzo dělat nějaká hodnocení. Na to přijde čas tak v půlce sezony až za sebou budeme mít odehrané nějaké důležité utkání. Samozřejmě změny oproti loňské sezoně jsou (tréninková náplň je jiná). Ale jestli je to změna dobrá nebo ne se teprve ukáže.

4. Před sebou máme celou sezonu, s jakým osobním cílem do ní budeš vstupovat?

Můj osobní cíl je hrát co nejlepší volejbal bez ohledu na výsledek zápasu, ale samozřejmě zopakovat nebo aspoň trochu vylepšit výsledky z loňské sezony. 

5. Je něco co bys chtěl vzkázat našim fanouškům před zahájením nového ročníku extraligy?

Ať jich chodí co nejvíce a fandí nám.  My se budeme snažit jim na oplátku předvádět pěknej volejbal.

Děkuju za rozhovor a ať se Tobě i týmu v nové sezoně daří!